ACMSeulamat Teuka di Website achehcybermilitary.org
Dalam NegeriDokumenDOWNLOADFotoHot NewsPejuang AcehPers Rilis

Teuntra Atjeh Meurdehka ( TAM ) Peringati Milad ASNLF/AM Keu – 41 Tanggal 4 Desember 2017

ACHEH CYBER  MILITARY  WILAJAH SMUDRA PASAI – Madjeulih Komando Teuntra Atjeh Meurdehka – Atjeh Sumatera National Liberation Front ( TAM – ASNLF/AM ), melakukan peringatan Milad  AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe keu – 41, Senin  4 Desember 2017. Peringatan Milad TAM-ASNLF/AM kali ini, dipusatkan di salah satu kawasan pedalaman Wilajah Samudra Pasai – Aceh Utara.

Ulee Biro Penerangan Komando Pusat Teuntra Atjeh Meurdeka ( TAM ) – ASNLF Dalam Nanggroe, Abu Arafah mengatakan milad tahun ini diikuti oleh 300 personil TAM – ASNLF dari berbagai Divisi, diantaranya Divisi Komando Teuntra, Divisi Komando Peulisi, Divisi Komando MP, anggeta Divisi Komando Operasi dari berbagai daerah seluruh Neugara Atjeh yang telah terbentuk.

Sehari sebelumnya, sebut Abu Arafah  semua pasukan telah hadir dan bermalam ditempat acara dengan mengaji dan berdoa agar Atjeh segera di merdekakan oleh Allah serta samadiah untuk para syuhada yang telah duluan menghadap Allah. Sementara dari jarak 1,5 kilometer dari tempat acara, seratusan Anggota Teuntra Atjeh Meurdehka bersiaga menjaga lokasi dengan senjata lengkap.

Bertindak sebagai  pembaca Amanat Milad dan Surat Peunjata Atjeh Meurdehka adalah Ulee Komando Operasi AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe. Tengku Blang Bintang. Dalam amanat yang ditandatangani oleh Peutuha Madjeulih Komando TAM – ASNLF, Guree Abdurahman, Tengku Blang Bintang kembali mengingatkan seluruh Bangsa Atjeh agar tidak terlena dengan sikap propaganda Pendjadjah Indonesia baik langsung dari Djawa maupun  melalui kaki tangannya di Atjeh.

 “ Perdjuangan peutheun deelat Atjeh uleh Sultan Mahmud Syah bak geutulak Ultimatum Beulanda thon 1873, meunan tjhit ngon peurdjuangan sambong keulai Atjeh Meurdehka njang ka geupeunjata uleh Tengku Hasan Muhammad di Tiro thoen 1976, gohlom seuleusoe. Seulama Indonesia mantong di Atjeh, peurdjuangan teutap meusambong taloe meuseuneusab meu adoe-A. Njoe keuh peurdjuangan njang pajah taboeh harga mate; perdjuangan peutheun Agama, Nanggroe dan djaga marwah Bangsa Atjeh, kon UUPA, PA dan PNA atra djibi siat le Djakarta, padjan – padjan mantong akan djitjok pulang. Peurdjuangan geutanjoe njoe langsong peurintah Po Teuh Allah Azza Wajalla “ Perdjuangan sutji njoe nakeuh peurdjuangan peutheun droe – seldefence. Dalam Agama Islam geutham geutanjoe djak prang gop dan djak tjok hareuta gop. Teutapi meunjoe gop djidjak prang geutanjoe dan djidjak tjue hareuta  dan djidjak peureuloh Agama geutanjoe, maka geupeuwadjeb ateuh geutanjoe peutheun droe dan lawan, lagee njang ka meuseubot dalam Firman Allah Surat Al-Baqarah Ajat 190 ;Wa qaatilu fii sabiilillaahil laziina juqaatiluunakum, walaa ta`taduu. Innallaaha haitsu tsaqiftumuuhum, wa akhridjuuhum min haitsu akhradjuukum, walfitnatu asjaddu minal qatl; Taprang bak djalan Allah soe – soe njang djak prang gata, ta usee awaknjan lagee awaknjan kalheueh dji-usee gata”.

Bahkan lanjut Tengku Blang Bintang Ulama termasyhur di Atjeh Rajeuk Tengku Tjhik Kuta Karang yang berkedudukan sebagai  Kadhi Malikul Adil pada masa pemerintahan Sultan Alaidin Ibrahim Mansur Syah (1857-1870)  mengeluarkan Fatwa-nya yang berbunyi “ Sigala sipue-

pue buet njang meubri manfaat keupada kafee djihukomkan keu ureung njan djeut keu kafee”

Oleh karena itu Tengku Blang Bintang mengharapkan kepada seluruh Bangsa Atjeh untuk tidak ikut terlena dengan tipu daya yang sedang dijalankan oleh Pendjadjah Indonesia-Djawa melalui antek –anteknya yang ada di Atjeh saat ini. Ia juga meminta kepada seluruh mantan kombatan GAM yang telah terlanjur khilaf baik itu yang sudah berbaur dengan partai-partai buatan antek djawa maupun yang sudah berputus asa, agar segera kembali merapatkan barisan untuk mewujudkan cita-cita endatu mengembalikan Atjeh yang berdaulat dan bermartabat atas azas Islam yang Kaffah.

“ hana njang djeut tapeuharap bak awak njan njang ka djiseumah keulai tjitjem Geureuda Laknatillah njan, awak njan ken awak njang djitem weueh ngon djigaseh keu bangsa, awak njan awak elanja biek, awak poh biek untok keupeuntingan djabatan dan peureute droe djih. Meuseukuet seukuet ngon djimeuseunoh seunoh untok peukaja droedjih, djitem poh bangsa teuh deumi saban- saban djirampok atjeh lagei peurintah atasan djih peundjadjah Indonesia-Djawa njan.

Ureung – ureung njang ka sjahid nibak geupeutheun Atjeh beu meurdehka hana njum lee bak awak njan. Teuma digata njang mantong Allah keubah gaseh sajang keu bangsa lam hatee uleh Allah Taala pue tatem peugadee bangsa teuh njang teutjinta njoe keu peundjadjah Indonesia-djawa dan lamiet – lamiet djih? Pue digeutanjoe tatem djeut keu pengkhianat dan kawom munafeq lagei awak njang ka djipeulikot peurdjuangan njoe? Na`uzubillahi min zaalik”.

Suasana terlihat senyap bahkan hampir semua Anggeta Teuntra Atjeh Meurdehka nampak menitikkan air mata. Teriakan Allahu Akbar, Hudep Atjeh Meurdehka lantang menyeruak membelah sunyinya hutan belantara tempat diadakan Milad AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe ke – 41 tersebut.

Pakon handjeuët ta teurimong hasé nibak MoU Helsinki njang ka na? Pakriban djeuët tateurimong MoU Helsinki? Dalam MoU njan ka djipeugadoh bandum Leumbaga Neugara (Wali Neugara, Madjeulih Neugara, Peudana Meuntroë, Dèwan Meuntroë dan TNA). Hantom na teudjadi lom ateuëh rhuëng dônja njoë saboh MoU djak peugadoh leumbaga neugara dan struktur peumeurintahan saboh nanggroë njang teungoh meurundéng.Ban ka gadoh leumbaga neugara dan peumeurintahan, meumakna neugara njang baroëkon tapeudong ka hana lé. Ka djipeugala uléh djuru rundéng keudroë.

Kamoë njang ka lheuëh meupham deungon asoë peurdjanjian Helsinki njoë dan meubandéng-bandéng deungon peurdjuangan bansa-bansa laén lam dônja, lagèë Palestina, Bouganville, Moro dls, deuh trang kamoë kalon bahwa peuë njang djimeudjandji keu Atjèh dalam MoU njan rapôh that, hana pat mat meubatjut pih, matjam djeuët dji-ungki dan djitafsé uléh RI, peureuséh lagèë ta kalon peuë njang teungoh djipeulaku djinoë. RI teutap dji atô geutanjoë, hukôm djipeudjak lé awaknjan, teuntara ngon polis djih njang kalheuëh poh du, ma, aneuk, rakan, dan mandum sjèëdara geutanjoë, hana meusidroë njang keunong hukôm; hana meusaboh baréh pih dalam peurdjandjian Helsinki na geumeutjeukot peukara djak ba u pengadélan dônja peulaku keudjahatan HAM njang djipeubuët seulama 30 thôn prang di Atjèh.

Leubèh peunténg lom nakeuh deungon ta teurimong MoU njan (batja: otonomi) meumakna geutanjoë ka ta khianat keu Proklamasi Atjèh Meurdéhka, Sumpah Atjèh Meurdéhka dan niët sutji peurdjuangan geutanjoë sibagoe saboh bansa njang keuneuk meurdéhka. Djadi logika pihak Juru Rundéng njang geudjak peugah bak bansa Atjèh geutanjoë akan meurdéhka bak thôn 2009, dan MoU njan sibagoë tjara muslihat puliték mantong nakeuh propaganda bandum. Saweuëb pakriban ék ta teumeung meurdéhka meunjo atra njang ka tapeudong lagèë leumbaga ngon konstitusi Negara sibagoë teumpat meudong geutanjoë ka tapeureuloh. Peureuseh Lheuh ta peugoet rumoh ta toet, Mou Helsinki nyan” sebut Tengku Blang Bintang  dalam pidatonya.

Sementara pada upacara peringatan Milad AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe.ke-41 itu bertindak sebagai pemimpin upacara Teungku Tjhik Lapang, pasukan penderek Bendera Bulan Bintang dari anggeta  Divisi Komando Operasi TAM – ASNLF Dalam Nanggroe, pembawa Bendera dari anggeta Divisi PM. TAM,  disertai dengan doa yang dipimpin oleh Tengku Maulana Syaikhul Beutong.

Upacara yang dimulai sejak pukul 9.00 itu berlangsung khidmat dan berjalan lancar. Bendera Bulan Bintang terlihat dipasang berjejer disekitar area upacara. Nampak masyarakat simpatisan TAM berdatangan kelokasi setelah melalui proses pemeriksaan oleh anggeta Divisi  Teuntra Komando TAM. Terpantau sebagian masyarakat bahkan rela bersusah payah dengan membawa makanan dan minuman alakadar kemudian mereka berbaur makan bersama Anggota AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe. Nampak seluruh Panglima Komando Operasi dari seluruh wilayah turut hadir mengikuti prosesi acara yang berlangsung penuh khidmat dan mengharukan tersebut. Dilokasi upacara juga diadakan samadiah kamilah untuk para syuhada yang telah merelakan segalanya demi cita-cita mewujudkan Neugara Atjeh yang berdaulat Dan Meurdehka.

Disisi lain Ulee Divisi Peuneurangan Teuntra Atjeh Meurdehka Komando Pusat,  Abu Arafah menjelaskan bahwa peringatan Milad AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe 4 Desember 2017 in, bukanlah milad GAM. Nama GAM muncul pada tahun 1998, namun pada tanggal 15 Agustus 2005 GAM menyerah di Helsinki Finlandia dengan menerima otonomi khusus dari RI melalui perjanjian MoU yang diteken oleh Malek Mahmud dari GAM dan Hamid Awaluddin dari RI.Didalam MoU, sebut Abu Arafah sudah jelas tertulis GAM kembali kepangkuan NKRI dibawah UUD 1945 disertai peleburan nama GAM menjadi KPA/PA. Jadi, sambung Abu Arafah tidak ada lagi nama GAM dan milad GAM, yang ada hanya Milad  AM/TAM ASNLF Dalam Nanggroe.
Kami hanya pejuang setia TAM di Nanggroe yang masih setia dalam perjuangan kemerdekaan Atjeh dari penjajahan Indonesia – Djawa beserta kroni – kroninya di Bumoe Atjeh, tutup Abu Arafah.Upacara berlangsung tertib dan aman di awali dengan pembacaan Ayat Suci Al-Quran dilanjutkan dengan prosesi pengibaran bendera Bulan Bintang diiringi lantunan Azan. Selanjutnya pembacaan surat pernyataan Atjeh Meurdehka disertai pembacaan amanat yang dilakukan oleh pemimpin upacara. Pada akhir upacara ditutup dengan pembacaan doa dan hikayat Prang Sabi.

Madjeulih Komando Pusat Teuntra Atjeh Meurdehka ( TAM ASNLF/AM )

Panglima    Komando  TAM                 Ulee Biro Peunerangan Komando Pusa

Abu Tjhik                                  Abu Arafah               

untuk link video pelaksanaan milad bisa di akses di Channel Youtube ACM dibawah:
untuk video lengkapnya, insyaAllah besok pagi sudah terbit dan bisa di akses di channel youtube ACM:
Related posts
Dalam NegeriPahlawan AcehPejuang AcehTokoh Aceh

Hari Ulang Tahun Kebangsaan Negera Atjéh Darussalam ke 45

Bismillaahirrahmaanirrahiim. Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh. Syukur Alhamdulilah, segala puji bagi Allah yang masih mentakdirkan Hidup kita dalam Iman dan Islam, serta sehat badan…
BeritaHot News

MATI SYAHID UMMAT ISLAM ACEH, DALAM PERANG MENGUSIR INDONESIA'

KENAPA ACEH WAJIB MENJAGA KEMERDEKAAN’ Amalan wajib dengan Ilmu Sebab Ilmu adalah Ruhnya amalan. Allah perintahkan melalui Rasullah bagi ummat Islam untuk…
AgamaPejuang Aceh

PERJUANGAN ACEH, PERJUANGAN ISLAM.

“Perjuangan Aceh, Adalah perjuangan Islam” Ruh Aceh Adalah Islam, Ruh Islam Adalah Amalan, Ruh Amalan Adalah Ilmu Islam.. Ilmu adalah Nur –…

34 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.