by

Makna Logo Departemen Pertahanan Negara Atjéh Darussalam

Angkatan Teuntra Neugara Atjèh di Minjub peurintah Meuntroë Peurtahanan Neugara Atjèh Darussalam:

A.Panglima Keumando Khusus: Yang geubri peurintah keu seluruh kesatuan hanya saboh keu ban sigom Neugara Atjèh Darussalam, teudong dari pasukan yang terlatih khusus yang dipileh dari seluruh Wilayah untuk tujuan grak khusus keupeukarha – perkarha darurat yang paleng peunteng bak meuhadap musoh Neugara.

B.Panglima Pegawal Wali Neugara: Yang geubri peurintah untuk geujaga keamanan keu Wali Neugara, Perdana Meuntroë dan Jamè – jamè khusus dari Negara aseng hanya saboh untuk keu seluruh Neugara.

D.Panglima Teuntra Neugara Atjèh Darussalam: geubri peurintah keu seluruh Panglima – Panglima Wilayah di 17 boh Wilayah keu Panglima – Panglima Muda Daèrah di 68 Daèrah dan Pang Sagoë di 510 boh Sagoë ban sigom Neugara Atjèh.

D.Panglima Laôt (laksamana) Geubri peurintah keu Armada barat, Armada Timu dan Armada Tunong dan keu seluruh Peulabuhan Laôt International, Kuala – kuala rayôk, ubit dan keu seluruh laôt luah sampoë batas – batas ceueu deungon Neugara jiran wajèb geujaga keselamatan Neugara Atjèh Darussalam dari ancaman musôh teuka.

E.Panglima Angkatan udara (Panglima Langèt) Geubri peurintah keu seluruh pangkalan angkatan prang udara dan geujaga batas- batas langèt Neugara Atjèh Darussalam dari ancaman dan gangguan pelanggaran kapai asèng dan sebagai djih.

Filosofi & Makna Logo Departemen Pertahanan Neugara Atjèh.

1.Kupiyah muekutôp lambang keurajeun Neugara Atjèh pusaka raya èndatu


2.Peudeung èndatu lambang angkatan darat


3.Kleung Lambang Angkatan Teuntra langèt

4.Sa-ôh Lambang Angkatan Teuntra laot


5.Bintang limoeng Lambang Laksamana.


6.bungong Jumpa seulaku bungong asoe Nanggroe yang di bingkai logo
7.Latar Perisè meumakna Pertahanan

Nyoe kutipan Sicumèh dari asoë buku Undang -Undang Angkatan Prang Teuntra Negara Atjéh Darussalam ( TNAD.)

Waki Biro Peuneurangan

Abu Khalifah BS, SHI

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News Feed