by

Djeunaweub Guree Samalanga Staf Biro TNAD

Selama Teutra cyber Acheh dan Staf Biro geu bri peuneurangan ukeu Bangsa Aceh dalam media sosial Facebook dll. Na sue -eue yang kaleuh geu Djaweub.
1.Geu seu-eue le rame bangsa, dan Rakyat Aceh, pajan lahe TAM, Dan jinoe pakon ka jeut keu TNAD pajan phon na TNAD?
Jawaban keu seu -eue keu 1. TAM dan TNAD phon na : 4 .12.1976 Deklarasi AM / ASNLF TEUNTRA AM Adalah singkatan jih jeut keu TAM, Adapun nibak taggal 21.beuleun thoen 2002 dari AGAM / TAM berubah jadi TNA, kemudian 3 ,5 leubeh kurung tepat uroe rabu tanggal 27. 12 .2005 TNA di bubar uleh petinggi jih yang ka menyerah. Langsong sejak kamis tanggal 28, 12, 2005, maka AM / ASNLF Kembali dan TAM juga kembali di pegang kendali uleh para pejuang yang belum menyerah di dalam Negara Aceh dan luar negara Aceh.

Alhamdulillah, 22 september 2019 setelah Rapat majeulis Umum Pejuang dan Bangsa Aceh maka sepakat AM / ASNLF di tingkatkan jadi kembali sebagai Negara Atjeh Darussalam, jadi Tentara TAM jadilah kepada Tentara Negara Atjeh Darussalam ( TNAD.) Jadi TAM adalah TNAD dari seluruh pejuang yang belum pernah menyerah dan masih berjuang.

Sebab pelaku Sejarah dan sebab hukum berubah maka selalu ada perubahan , Nama dan sifat suatu pergerakan dalam sebuah perjuangan biasa berubah dan demikian itu harus dinamis. Yang penting tujuan untuk merdeka dan idiology jangan berubah selain Agama Islam ahli Sunnah wal Jama’ah.

dan na seu – eue ke 2. Adapun AM / ASNLF / TAM milik siapa?

Maka jawabannya AM ASNLF TAM adalah: Milik Pejuang dan Bangsa Aceh!

Seu-eue ke 3: Negara Atjeh Darussalam dan TNAD milik siapa?

Jawabannya adalah NAD dan TNAD milik Pejuang dan Bangsa Aceh!

Jadi Siapa yang merasa diri mereka pejuang dan bangsa Atjeh merekalah pemilik negara Aceh Dan TNAD. Mungkin jut neu tanyong bak yang laen yang leubeh faham peukara perjuangan Aceh dan meufom hukum sababi bil ‘ilah.. bak rakan dan guree dro maseng -maseng?

Dan Ramee that yang seu – eue laen lom, kheun ureung rame kamoe akan berjuang bila ulama ka dong dikeu untuk berjuang ?

Jawaban jihmkeu seue keu 4 : Ulama 2 bagian.
Bagian 1.Ulama warisatul ambiya harap hanya ridha Allah. Dengan ilme yang ka Allah titip sajan gotnyan. Yang pertama Akan terbagi ke 2 bagian: 1 ulama mujahidin lage Tungku JA pakeh Ibrahim, Tjhik Imum leung bata, Tungku Tjhik Muhammad saman ditiro, Tungku Tjhik pante kulu, dan lage Teuku Umar Djohan pahlawan, Tungku Tjhik Abdul Jalil di cot pling Bayu.dll

Bagian ke2. model ulama hanya sekedar beut- seumeubeut, yang tipe ulama nyoe hana akan geutem jak berjuang lage Mujahidin sejak 1904 leun syahid Tungku Maad muda, hingga hasan tiro peuga AM.4, 12, 1976. nyoe,fakta Kaleuh tercatat dalam sejarah, ulama tipe nyoe jai cuma mita aman, bahkan masa AM dan Gam awai geu kheun Keubeu keumeubang meuleuhop kepada Pejuang AM – AGAM hana geu bi ikot, bek ta ikot di likot awak GAM meu lheuhop teuh,” nyan meunan geu kheun keu Para pejuang masa awai, lage model tuto Waled Nuruzzahri samalanga haba nyan langsong pejuang kamoe deungoe, jino gotnyan jak pajoh gaji selaku anggeta tuha 4 Wali Nanggroe Malek Mahmud Mumang, meunan keuh damee sebab ka na peng tamong geu peutoe drogeuh laju. Dan meunan keuh ukeu akan na le ulama model meunan, hana peu hireun teuh. Dan bek neuharap geu tem jak pimpin prang untuk merdeka Negara Aceh Darussalam nyoe. Bagian ke 2 njoe .Ulama Suu’ ilmu hanya untuk hidup dunia.. Nyoe model nyoe hanya pike aman dengan ilme allah sajan got nyan.

Maka para pejuang wajib seutot ulama pejuang dalam berjuang dan para wajib ikot perjuangan, baro meupat pat ulama pejuang, sebab Ulama berjuang hana dalam pemerintah bentukan penjajah Indonesia Jawa penganut Pancasila! Ramé ureung Aceh jang geukilik karena pèng grik gadeoh seutia, maruwah bansa geutèm peubloë asai prut troë dengan peng riba.Meunjo Agama syit tan geupiké han mungkèn reulé bak geurasa, meunjo geuikôt lagë kheun kitab, mungken anggapan Meu-u tupé kap han meuteumeë seuba. Nyan hajih maja maka, kakeuh meu ron- ron laju lage uroe njoe Aneuk Bangsa Aceh.
Demi hudep donya yang sementara ka geutem peugala Maruwah bangsa dan Agama.Maka bek neu harap na peunawa bak musoh dan bek neu harap peunutoh dari pengkhianat bangsa. Kheun Hadih maja yang laen. Maka geutanjoe Wajib bagi pejuang, bangsa, rakya Aceh meusaboh untuk tjhok tanggong djaweub beu sama keu Aneuk cuco dalam Agama dan dalam saboh neugara keuneubah Endatu teuh, kon lage uroenyoe Negara ka jijak peugoet keu provinsi jawakarta sejak thoen 1950.

Mars Atjèh Meurdéhka http://achehcybermilitary.org/mars-atjeh-meurdehka/
Dan Seu eue, Wartawan Puja TV dengoen Djaweub staf Biro TAM http://achehcybermilitary.org/seu-eue-wartawan-puja-tv-dengoen-djaweub-staf-biro-tam/

Nyoe bacut dile peukara seu- eue dan Djaweub dari Staf Biro TAM /TNAD..

Guree Samalanga

Staf Biro Peuneurangan keumando pusat

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News Feed