ACMSeulamat Teuka di Website achehcybermilitary.org
Uncategorized

DJAWABAN ULEÈ BIRO PENERANGAN TNAD WILAYAH ATJÉH RAJÈUK TERHADAP YANG MENGAKU DIRI KETURUNAN RAJA ACEH DARUSSALAM

Trok seu- eue dari Fb ” Adhari S ” Contoh2 sifeut kaom durhaka keu bangsa dan nanggroe, ;

 1. Kelompok Aceh Sumatra, Publoe nan Aceh darussalam
 2. Bendra alam pedeung hana dinietnaa
 3. Tanyoe di anggap pengkhianat jika hana ta akui bendera bintang buleun gareh itam puteh.
 4. Dipeucaya Buraq Cantek lage cewek meugaki peut, meu sayeub, meu iku, na pakek mahkota, hana baje.
 5. Dipeu palsu Qanun Mumuta alam.
 6. Han di terimong qanun Mukuta alam yang asli.
 7. Hasan Leube tanjong bungoeng di anggab Wali nanggroe.
 8. Daud Bereu’eh di anggab Ulama paleng hebat di Aceh.
 9. Hana diakui sumpah qifarat 1872 dan sumpah keurajeun 1873 Aceh darussalam.
 10. Yang 9 boh contoh kelompok kaom durhaka tapeugah.

Yang 10 boh sindiran dan di kheun keu pejuang dan bangsa Atjeh uleh acuon FB Adhari S nyan yang di akui dro jih turunan Raja dan nak pejuang Aceh Darussalam bendera Alam peudeung…?

Djawaban Staf Biro TNAD Wilayah Atjeh Rajeuk, keu 10 boh peukara nyan…:

 1. Atjeh Darussalam milik bersama bansa Atjeh kon ata kelompok, lheuëh jiplueng Belanda meusidro keturunan Radja/Ulébalang yang peu’èk nan Atjeh Darussalam di kancah internasional, seungap lam ayôn doda beulanda dan jawa, jadi wajar that meunyo na sidro dua bansa Atjeh menyuarakan kembali Neugara Atjeh Darussalam.siapapun dia..
 2. Peukara Bandera Alam Peudeung, waté Beulanda jitubiet dari Atjeh, hana meusidro pih dari kalangan keturunan Sultan/Radja/Ulébalang yang carong2 watényan untuk jak peu’èk Alam Peudeung sibago Bandera yang meudaulat ateuh bumoenyo malah ureuëng2nyan mandum meu seunoh2 jeuët keulamiet antek beulanda jawa,(RI) untuk peukong Sumpah Palapa majapahit (NKRI), jadi wajar kamo Rakyat Atjeh yang bangainyo untuk mendukung so mantong yang tém Peumeurdehka Nanggroe dan kamo hana paduli peukara Bandera, adak ija krông pih jeuët syit, asai Nanggroe beu Meurdehka dan berdaulat ateuh tanoh keuneubah endatu dromeuh.

3.BB nakeuh simbol Perjuangan yang kaleuh geu seubaro 4 .12.1976 Aceh Merdeka / ASNLF / TAM/TNAD, PNAD, geusambong perjuangan ka leuh neu sambong dikala urunglaen hana soe sambong segalom 1976.. sah ateuh nan logo ngon bendera perjuangan leuh merdeka terserah bangsa dan pejuang geu pakek bendera yang geu harok geuh, bersama ateuh mandum komponen Aceh.. peukeuh lanjut Alam peudeung atawa BB, Bendera Rasulullah ?

 1. Logo BS simbol masa 4.12.1976 sama lage BB simbol yang di akui le tananan baro leuh runtuh masa khalifah dan tatanan ke sultanan jadi sesuai perjalanan perjuangan sebagai simbol logo nyan jut model dumpu asalkan ka setuju mamdum pejuang dan bangsa Aceh. Leuh merdeka akan geu sempurna lage kheun mandum komponen aceh kiban geu haroek yang penteng that pemeurdeka Aceh dile. Soe mampu peumerdeka Nanggroe Nyan taboh keuraja kiban napakat?
 2. Syédara Adhari S, tulông jôk yang aseuli demi Atjeh Darussalam,? dan peukara Qanun Al Asyi asal sesuai sunnatullah mandum Qanun akan jut ta peujak ateuh bumo Atjeh untuk kemaslahatan bumoe dan Masyarakat yang sesuai lage Allah perintah, dan rasul sunnah.

6.Teu djaweub bak no.5. Qanun Al Asyi nyan, meu Qanun ata DPRA Indon penjajah peugot jut ta pakek Asal sesuai Sunnatullah.. tinggai ta boh dasar pancasila sagai.

7.Hasan Tiro adalah salah sidro aneuëk bansa Atjeh yang na pemikiran untuk peumeurdehka nanggro akibat konflik antara PUSA dan Ulébalang yg mengakibatkan Neugara Atjeh dijôk keu jawa lé Daod Beureu’éh dan watényan meusidro pih rakyat Atjeh beuhe menentang keputusan nyan, maka watényan keuh saat tgk. Hasan Tiro na kuasa dan jithè lam forum internasional (PBB) utk angké dro sibago Wali Neugara Atjeh Sumatra melalui jalur Organisasi AM/NLFAS/ASNLF wate nyan. jiangkè uléh Ulama masa nyan sesuai keadaan ulama masa nyan..selama Hasan Tiro peubeut sah ateuh na wali Negara darurat prang.

 1. Daod beureu’éh dianggap Ulama hebat, watényan rakyat Atjeh mantong bangai karena konflik berkepanjangan, yang carong2 ka geuwo bak Allah kerana Syahid, dan kasajan penjajah, padahai daod beureu’éh kon Ulama tapi pendakwah dan gurè seumeubeuet.
 2. Sumpah Kafarat para raja, ya laksanakan laju sesama raja..kon keumasyarat sumpah kafarat 1872 berlaku kafarat raja 1872 sebab Keurajeun Aceh darusaalam masa nyan galom darurat prang.

Dan keu peukara sumpah Keurajeun thon 1873-1874 leuh putoh rapat di dayah Abu Tjhik Tanoh Abee Seulimum, Aceh dalam darurat prang maka geumat kendali uleh Meuntroe keuselamatan Kerajaan dan panglima prang hingga merdeka baro akan geu mat uleh sipil..

Dewan Keselamatan Kerjaaan / Negara Atjeh Darussalam..dari leuh rapat Darurat Nyan maka Aceh geu alihkan ke kuasaan Wali Tjhik Muhammad saman di Tiro hingga aneuk cuco selama mantong dalam amanah dan peunutoh sumpah keurajeun Bangsa Aceh 1873 -1874.. yang geupimpin uleh Banta Hasyim alias Tungku Imum Tjhik Lueng Bata, selaku Dewan Keselamatan Negara / kerajaan Atjéh, ( DKNA) atau nama laen DPNAD Uroenyoe, droneuhnyan rangkap jabatan dalam darurat sebagai salah sidroe Pangeran Raja masa nyan. yang rangkap menteri keamanan Atjéh Darussalam, rangkap panglima khusus Negara dan sebagai ulee DPNAD Masa nyan hingga geuwoe bak Allah, di mesjid tuha padang Tiji dalam Wilayah Pidie, selama hudep sabe berjuang di likot Tungku Tjhik Muhammad Saman di Tiro dan geulanto Tgk Muhammad saman, yang geu bimbing sebagai wali Darurah Negara prang. Nyoe keuh Cekal bekal DPNAD uroe nyoe pejuang TNAD.

 1. Jiteunak Geutanyoe, meu salop2, kiban hān jiteunak, saweub gata bak status dan komen hana etika dan hana destruktif, meunyo gata ureuëng bijak dan carong tulông peugot status dan comment yang sifeuët jih mendidik dan kontruktif untök tujuan Neugara Atjeh Darussalam nyo beu meudèlat ateuh rhueng dônyanyo.

Saleum Meu ireng do’a.

Tungku Blang Bintang,
uloen tuan sisa cuco Raja Talo prang dan mantong berjuang hingga merdeka atau syahid.
Jino ji peu gulam
Ulee Biro penerangan TNAD
Wilayah Atjéh Rajeuk

Related posts
Uncategorized

BAI''AT PARA PEMIMPIN NEGARA ACEH

wilayah berdaulat, 17 Januari 2022. Rapat tahunan Neugara Aceh Darussalam. Saya atas nama Abu Arafah selaku Biro penerangan Tentara Negara Aceh Darussalam…
Uncategorized

AMANAT PANGLIMA PRANG TNAD DALAM MILAD AM KE 45 THOEN

Bismillaahirrahmaanirrahiim. Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh.Syukur Alhamdulilah,segala puji bagi Allah yang masih mentakdirkan Hidup kita dalam Iman dan Islam, serta sehat badan dan pikiran.Selawat…
Uncategorized

AMANAT PANGLIMA TNAD DI HARI KEBANGSAAN NEGARA ATJÉH DARUSSALAM KE 44

Amamat Panglima Angkatan Prang Teuntra Negara Atjéh Darussalam dalam Ulang Tahun yang ke-44 AM 4/12/1976-4/12/ 2020 Apakah Perjuangan Negara Aceh dikatagorikan ilegal…

Leave a Reply

Your email address will not be published.